Intuïtief Schilderen

Schilder je binnenste buiten!

Schilderen zonder doel en nieuwsgierig zijn naar wat zich mag aandienen, dat staat centraal bij het intuïtief schilderen. Niet stil hoeven staan bij hoe het moet of zou moeten, maar gewoon schilderen wat er in je opkomt. Op die manier die voor jou fijn voelt, met kwast, paletmes, spons of wellicht gewoon lekker met je handen. 

 

We gaan aan de slag aan de hand van een bepaald thema:

  • WINTER is de tijd van verstilling, in de natuur zie je alles terugtrekken en naar binnen keren. Veel dieren houden een winterslaap. De mens is meer naar binnen gericht. Tijdens deze workshop richten we ons op ons innerlijk. We gaan op zoek naar de stilte in onszelf.
  • LENTE hier staat ontluiken centraal. Zodra de kou is verdwenen en de zon begint te schijnen, komt de natuur tot leven. Ook voor ons is het nu de tijd om te ontwaken en dat wat zich van de winter heeft gevoed, ten volste naar buiten te brengen.

 

Deze workshops bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Het is een moment van evaluatie en geeft ruimte voor nieuwe inzichten.

 

Tijdens de workshop ga je op een leuke en ontspannen manier contact maken met het thema en ontdekken wat er van binnen speelt. Daarna gaan we op creatieve wijze expressie geven aan dat wat naar buiten gebracht wil worden.