Leef de Seizoenen


Beweeg mee in het ritme van de natuur!

Wij mensen hebben de neiging de seizoenen en de wisseling van de seizoenen te zien als iets dat buiten ons om plaatsvindt. We vergeten daarmee dat wij, net zoals bomen, planten en dieren, onderdeel zijn van de natuur. En dat het ritme van de natuur dus ook op ons van toepassing is.

Onbewust weten we dit al. Je hebt vast de ervaring hoe anders je jezelf kunt voelen in de zomer dan bijvoorbeeld in de winter. 

 

Lente, zomer, herfst en winter: ieder seizoen heeft zijn eigen karakter. 

WINTER is de tijd van rusten en verstillen. In de natuur zie je alles terugtrekken en naar binnen keren. Veel dieren houden een winterslaap. De mens is meer naar binnen gericht. Tijdens deze workshop richten we ons op ons innerlijk. We gaan op zoek naar de stilte in onszelf.

LENTE hier staat ontluiken centraal. Zodra de kou is verdwenen en de zon begint te schijnen, komt de natuur tot leven. Ook voor ons is het nu de tijd om te ontwaken en dat wat zich van de winter heeft gevoed, ten volste naar buiten te brengen.

ZOMER is het seizoen waarin je creaties in hun volle kracht komen te staan.Een seizoen van vol groeien en bloeien, van genieten en samen spelen. In de zomer kan jij na zorgvuldige    voorbereiding, vol in het licht komen te staan.

HERFST is het seizoen van de warme kleuren en vallende bladeren. Het is een overgang van buiten naar binnen, van warmte naar kou en van licht naar donker. De energie die de herfst met zich meebrengt heeft het hoofdthema loslaten, van laten gaan... de tijd dat je loslaat wat jou niet langer helpt en vooruit brengt. Alles wat niet langer meer bij jou past.

 

In deze workshops gaan we ons op een leuke en ontspannen manier actief verbinden met een bepaald seizoen en ontdekken wat deze op dat moment voor jou betekent. Daarna gaan we op creatieve wijze expressie geven aan dat wat naar buiten gebracht wil worden.

 

Deze workshops bieden je de mogelijkheid om stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Het is een moment van evaluatie en geeft ruimte voor nieuwe inzichten.