Vedic Art


Zeil op de rivier van kunst en leven, je persoonlijk avontuur tegemoet.

"Je wordt meer bewust van jezelf en op hetzelfde moment zal je het gehele proces van creatie ervaren. Kunst en leven versmelten tot één geheel… en dat is Vedic Art.” - Curt Källman -

 

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij creëerde een methode waarin hij de academische schilderkunst combineerde met de Indiase Veda geschriften. Veda betekent ‘kennis’, maar ook ‘weten’. De oude leer van de Vedas maakt duidelijk dat alle kennis die we nodig hebben om te creëren reeds in ons aanwezig is, het zit in onze natuur. Net zoals een zaadje ‘weet’ hoe het een bloem moet worden of een boom.  

 

Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen, maar is een methode die je helpt te her-inneren hoe je schildert. In Vedic Art leer je 17 principes kennen. Deze begeleiden je naar binnen, naar je ware natuur, waardoor je bewustzijn opent en je schildert vanuit je essentie.

 

De 17 principes van Vedic Art kunnen gebruikt worden als een navigatiekaart op ons pad langs de rivier van kunst en leven. We starten vanuit een punt van stilte en op een dag bereiken we de oceaan van onbegrensde dynamische creativiteit in onszelf. De rivier van kunst en leven stroomt door ons heen en wordt in gang gezet door er in te duiken… steeds opnieuw.

 

Vedic Art is er voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot schilderen, kleuren en creatief bezig zijn. Laat je verrassen door je eigen creatieve talenten en neem deel aan een van de Vedic Art cursussen! Ga aan de slag met verf en kwasten. Vertrouw daarbij op je intuïtie. Met hart en ziel en vooral met plezier schilderen, zonder dat er enige ervaring nodig is.